Zelená logistika prináša prestíž aj konkurenčnú výhodu - Maťo, Vladimír
Znižovanie emisií je nezastaviteľný trend. Logistika pritom nie je žiadnou výnimkou, práve naopak. Klienti logistických firiem naprieč zásobovacím reťazcom tlačia na zavádzanie technológií, šetrných k životnému prostrediu. Nejde pritom len o snahu naplniť prísne normy z pera zákonodarcov, ale aj o zvyšovanie reputácie v očiach konečných zákazníkov. Rovnako nadnárodné firmy, ako aj malé podniky v snahe prezentovať sa v zelených farbách hľadajú na trhu poskytovateľov, ktorí dokážu rastúce nároky splniť.