Celovozové zásielky: vysoký dopyt vystriedal dostatok kapacít - Vampulová, Martina
Cestná doprava zohráva kľúčovú úlohu v európskej preprave tovaru. Približne tri štvrtiny nákladu sa v rámci Európskej únie prepravujú po ceste. Popri zbernej službe, ktorá sa najlepšie hodí na prepravu niekoľkých balíkov, alebo paliet, ponúka väčšina zasielateľov a dopravcov aj ďalšie dva režimy prepráv - celovozové zásielky a dokládku.