Beneish Model for the Detection of Tax Manipulation: Evidence from Slovakia - Bačo, Tomáš, 1981-
V tomto článku autori aplikujú známy Beneishov model manipulácie so zárobkami na odhaľovanie daňových podvodov s využitím jedinečného súboru údajov o finančných kontrolách na mieste vykonaných Finančnou správou SR v priebehu rokov 2015 – 2019. Tento súbor údajov umožňuje presne rozlíšiť medzi osobami, ktoré neporušujú pravidlá, a porušovateľmi, čo vo väčšine empirických štúdií zvyčajne nie je možné. Výsledky naznačujú, že Beneishov model funguje v slovenskom podnikateľskom prostredí horšie.