Importance of Working Capital Management and Its Components for Firm Profitability - Toušek, Zdeněk
Preskúmanie účinkov kapitálovej investície a jej zložiek (zásob, pohľadávok, záväzkov a hotovosti) na výkonnosť firmy v prípade necyklických a cyklických odvetví v Českej republike. Peniaze sa javia, ako najdôležitejšia zložka, na rozdiel od zásob, ktoré sú spoločne bezvýznamné pre obe odvetvia. Pohľadávky a záväzky sú významné len pre cyklické priemyselné firmy.