Legislatívne zmeny v taxislužbe a ich dopad na vozidlové parky podnikov poskytujúcich taxislužbu - Čulík, Kristián
Vývoj v oblasti taxislužieb po legislatívnych a technologických zmenách. Možnosť cestujúcich využívať digitálne aplikácie od zahraničných poskytovateľov v tejto oblasti. V článku autori spracovali štatistiky vo vydaných koncesiách, počte vozidiel taxislužby a počte technických a emisných kontrol vozidiel taxislužby. Z tejto štatistiky vyplýva, že zmena podmienok prístupu na trh výrazne zvýšila záujem o prevádzkovanie taxislužby. Článok obsahuje aj prehľad kontroverzných marketingových a finančných opatrení digitálnej platformy Bolt. Autori diskutovali aj o možnosti zavedenia elektromobility v oblasti taxislužieb.