Location of Service Devices at any Point in Two-dimensional Sphere - Pekár, Juraj, 1972-
Výskumníci dlhodobo riešia problém s lokalizáciou obslužných zariadení rôznymi úpravami a niekoľkými matematickými programovacími modelmi, ktoré slúžia na nájdenie najlepšieho riešenia problému. Zostavenie modelu, v rámci ktorého je možné obslužné zariadenia umiestniť na ľubovoľný bod v dvojrozmernej sfére.