Specifics of Social Security Systems in the Czech Republic and Slovakia With a Focus on Maternity and Parenthood - Duda, Danuta
Príspevok analyzuje a porovnáva špecifiká systémov sociálneho zabezpečenia v Česku a na Slovensku so zameraním sa na materstvo a rodičovstvo. Zvolenú tému ilustrujú schémy systémov sociálneho zabezpečenia, konkrétne dávky štátnej sociálnej podpory a dávky nemocenského poistenia. Článok sa zameriava konkrétne na materské, rodičovské a otcovské dávky, ako aj pôrodné a tehotenské príspevky.