Sociálne poistenie - zmeny - Jaško, Jozef
Ústava SR garantuje poistencovi právo rozhodnúť sa, že časť uhradenej dane alebo časť uhradenej platby spojenej s účasťou na systéme primeraného hmotného zabezpečenia v starobe bude poskytnutá osobe, ktorá ho vychovala a ktorej je poskytované hmotné zabezpečenie v starobe (tzv. asignácia odvodov). Zákon o sociálnom poistení doposiaľ takúto možnosť neupravoval a z tohto dôvodu sa v čl. I navrhlo zaviesť novú dôchodkovú dávku, tzv. rodičovský dôchodok.