Platnosť výpovede, právne predpoklady - Hrtánek, Ladislav
Výpoveď môže podať zamestnanec a aj zamestnávateľ a je s ňou spojené skončenie pracovného pomeru. Preto, aby výpoveď mala právnu relevanciu, musí spĺňať obsahové a aj formálne predpoklady. Pokiaľ dáva výpoveď zamestnávateľ zamestnancovi, tak vo výpovedi musí byť výpovedný dôvod presne skutkovo určený. Výpoveď môže ten, kto ju podal, odvolať, ale len so súhladom toho, komu bola adresovaná. Aké náležitosti musí výpoveď spĺňať?