Právna ochrana mladistvých a detí pri práci - Žuľová, Jana
Podľa čl. 41 ods. 1 Ústavy SR sa zaručuje osobitná ochrana detí a mladistvých. Uvedené platí aj pre sféru pracovnoprávnych vzťahov. Zákonník práce reguluje výkon ľahkých prác deťmi a pracovné podmienky mladistvých zamestnancov. Kto je dieťa, kto mladistvý, aké práce a za akých podmienok môže vykonávať?