Motivačné štipendium - Mrukviová Tomiová, Sandra
Štipendium je peňažná dávka poskytovaná žiakovi alebo študentovi, ktorá má podporiť jeho vzdelanie. Finančné prostriedky sú poskytované na základe rôznych kritérií, ktoré si stanovuje poskytovateľ. Štipendium môže byť poskytované štátom alebo aj súkromnou inštitúciou a môže byť udeľované na základe sociálnych kritérií, výnimočných študijných a vedeckých alebo tvorivých výsledkov a podobne. Finančné prostriedky udelené ako štipendium sú nevratné, teda študent prijaté štipendium nemusí následne splácať a je nutné odlišovať štipendium od študentských pôžičiek. Aké druhy štipendií poznáme?