Conditions for Providing Financial Assistance to Support the Maintenance of Activity of Small and Medium-Size Enterprises During the Pandemic by Designated Aid Intermediaries - Kadlečíková, Oľga, 1973-
Cieľom príspevku je analyzovať a porovnať podmienky poskytovania pomoci v rámci úverových programov Podnikateľ 2020 a pôžičky COVID. Na zmiernenie negatívnych dôsledkov pandémie a na podporu zachovania prevádzky poskytlo Ministerstvo financií SR finančnú pomoc malým a stredným podnikateľom (malým zamestnávateľom). Finančná pomoc bola poskytnutá prostredníctvom inštitúcií - sprostredkovateľov pomoci, ktorými sú Exportno-importná banka Slovenskej republiky a Slovenská záručná a rozvojová banka, a. s. Slovenská záručná a rozvojová banka, a. s., poskytuje úvery malým a stredným podnikateľom v rámci programov Podnikateľ 2020 a SIH Credit a je aj správcom štátnej pomoci cestovným kanceláriám a ich klientom.