Povinnosti obce k mladému dospelému - Mereššová, Judita
Znevýhodnenej osobe, ktorou je plnoleté dieťa, ktoré dovŕšilo 26 rokov, poberá dôchodok a je mu poskytovaná opatrovateľská služba, často nepostačuje dôchodok, prípadne iné dávky na úhradu jeho výdavkov. Takáto osoba je odkázaná na pomoc rodičov, ako aj obce. V príspevku autorka prináša vysvetlenie vyživovacej povinnosti rodiča, ako aj povinnosti obce poskytnúť mladému dospelému finančné kompenzácie.