Critical Eco Practice: How Should It Develop in Social Work Practice Thinking? - Payne, Malcolm
Praktické dôsledky textov navrhujúcich ekologickú alebo zelenú sociálnu prácu. Hoci tieto vývojové trendy odmietajú historický dôraz sociálnej práce na sociálne prostredie a ekologickú systémovú prax, teória ekologickej praxe nedosiahla významný vplyv na prax a teóriu sociálnej práce. Ekologické obavy sú globálnou spoločenskou otázkou, ktorá si vyžaduje politické konštrukcie interakcie sociálnej práce a nedokážu sa spojiť so záujmami sociálnej práce a praktikov. Potreba komplexnejšieho chápania prepojenia politických a praktických dôsledkov ekologických obáv, pričom sa pracuje na vypracovaní empirických dôkazov o vplyve ekologických obáv na život klientov a na začlenení rešpektu k budúcnosti meniaceho sa prírodného prostredia do etického a praktického rámca sociálnej práce.