The Impact of Loan Payment Deferral on Indebted Households and Financial Stability During the Covid-19 Pandemic: Survey Results From Slovakia - Cesnak, Martin, 1994-
Pandémia Covid-19 viedla vlády v roku 2020 k veľkému súboru opatrení. V tomto príspevku sa autori zameriavajú na odklad splátok úverov na Slovensku, ktorý umožnil domácnostiam odložiť splátky úveru. Autori prezentujú výsledky prieskumu zameraného na finančnú situáciu a očakávania zadlžených domácností s osobitným zameraním na domácnosti využívajúce moratórium na splácanie dlhu počas pandemickej krízy Covid-19.