Measure Consumer Satisfaction in Postal Services in Slovakia Using DCE - Doležal, Ivo
Poštová smernica Európskej komisie odporúča členským štátom EÚ, aby lepšie porozumeli potrebám používateľov a preferenciám poštových služieb. Rôzne členské štáty EÚ použili rôzne techniky na meranie preferencií spotrebiteľov na poštových trhoch, ktoré spájajú odosielateľov a príjemcov. Ide o náročnú úlohu, ktorá si vyžaduje starostlivé zváženie vývoja technického, ekonomického a sociálneho prostredia pre potreby poštových spotrebiteľov. Cieľom tohto príspevku je preskúmať spokojnosť spotrebiteľov s poštovými službami na Slovensku. Analýza skúma, ako sa tieto spotrebiteľské preferencie líšia v rámci 260 domácich spotrebiteľov a 90 firemných zákazníkov.