China in Africa: A World-System Analysis - Profant, Tomáš Imrich, 1983-
Použitie teórie svetových systémov, ktorú vyvinul Immanuel Wallerstein a jej aplikovanie na prípad čínskych ekonomických a geopolitických aktivít v africkom kontinente.