Förderung der Sprechfertigkeit im universitären Fremdsprachenunterricht - Paté, Magdaléna, 1980-
Výučba cudzích jazykov v univerzitnom prostredí na nefilologických vysokých školách, má byť bezprostrednou jazykovou prípravou na komunikáciu v pracovnom živote. Ústna komunikácia v cudzom jazyku na primeranej úrovni patrí k najťažšie dosiahnuteľným cieľom cudzojazyčnej výučby. V príspevku sa chcem venovať tejto jazykovej zručnosti z didaktického a metodického hľadiska, pričom zohľadňujem najnovšie prístupy a stratégie v oblasti rozvoja rečových zručností. Špecifickým problémom pri výučbe cudzích jazykov na univerzitách sú veľké študijné skupiny. Tejto problematike a tiež možným riešeniam, ako sú metódy kooperatívneho učenia, sa vo svojom príspevku venujem podrobnejšie.