Remote Work–Towards a Definition That Works - Fáziková, Mária
Preskúmanie a identifikácia protichodných prvkov rôznych definícií a pojmov práce na diaľku v súčasnosti. Práca na diaľku sa stala populárnou najmä po pandémii Covid-19. Aj keď sa tento pojem široko skúma jeho jednoznačná definícia stále chýba. Zamieňajú a používajú sa rôzne pojmy, ako napríklad práca na diaľku, distribuovaná práca, práca z domu alebo virtuálna práca, ktoré sú opisom rovnakých alebo rôznych myšlienok. Medzinárodná organizácia práce uviedla, že v súčasnosti sme zapojení do bezprecedentného rozsiahleho experimentu v oblasti masovej práce na diaľku a je pravdepodobné, že jej rozšírené využívanie neskončí s ukončením pandémie. Naopak, skutočné zrýchlenie fenoménu práce na diaľku sa práve začalo.