Synergia digitálnej ekonomiky a podnikových procesov v energetickom priemysle - Kuhnová, Lenka, 1989-
Synergický efekt podnikových procesov v energetickom priemysle v kontexte digitálnej ekonomiky je kľúčovým aspektom moderného ekonomického a technologického vývoja. S rýchlym nárastom digitalizácie a automatizácie sa energetický priemysel stretáva s novými príležitosťami a výzvami. Tento príspevok skúma vzťah medzi digitálnymi technológiami a transformáciou podnikových procesov v energetickom sektore. V súčasnej dobe prebieha v energetickom priemysle komplexná transformácia, ktorá je poháňaná digitálnymi inováciami. Zavádzanie inteligentných meracích zariadení, analýza dát v reálnom čase a využívanie umelých inteligentných algoritmov pomáhajú podnikom v tomto odvetví lepšie spravovať zásoby, optimalizovať energetické využitie a zvýšiť energetickú efektívnosť. Tieto kroky vedú k zníženiu nákladov, zvýšeniu konkurencieschopnosti a posilneniu udržateľnosti energetických operácií. Synergia digitálnej ekonomiky so sebou prináša aj nové príležitosti pre energetický priemysel v oblasti služieb a zákazníckych požiadaviek.