Criminality vs. Development and International Trade, Case of Latin America - Zubaľová, Ľubica, 1969-
Latinská Amerika ako rozvojový región čelí rôznym rozvojovým problémom, avšak jeden z nich je najkonvexnejší – vysoká kriminalita. Vysoká nerovnosť regiónu len prehlbuje negatívny efekt kriminality. Viacerí autori sa zaoberajú psychologickými, sociologickými, historickými, právnymi, politickými dopadmi kriminality, menšia pozornosť sa venuje vplyvu kriminality na rozvoj a zapojenie medzinárodného obchodu.