Sponzorské príspevky v športe - Böszörményi, Jana
Špeciálny typ zmluvy, akou je zmluva o sponzorstve, ktorú upravuje zákon o športe, je spomenutá v osobitných predpisoch slovenskej legislatívy (zákon o dani z príjmov, zákon o účtovníctve a postupy účtovania). Zmluva o sponzorstve hovorí o tom, že ak sponzor a sponzorovaný ju uzatvoria, sponzorské, poskytnuté sponzorovanému v súlade so zákonom, sa stáva daňovým výdavkom. Sponzor si v tom prípade môže o výšku sponzorského, ktoré sponzorovaný použije predpísaným spôsobom, znížiť daňový základ, a tým si zníži daňovú povinnosť.