Kryptomeny - Jurišová, Simona
Kryptoaktíva nie je možné považovať za cenné papiere, pretože nespĺňajú definíciu cenného papiera, a taktiež ich nemožno považovať za finančné nástroje, a to v zmysle zákona č. 566/2001 Z. z. o cenných papieroch a investičných službách a o zmene a doplnení niektorých zákonov.