Dôchodok a zdravotné poistenie - Cingelová, Zuzana
Zákon o zdravotnom poistení obsahuje všeobecné pravidlo, že dôchodca zdravotné poistenie neplatí, pretože toto poistné za neho uhrádza štát. Štát platí poistné na zdravotné poistenie za osoby poberajúce dôchodok zo systému sociálneho poistenia a podľa zákona o starobnom dôchodkovom sporení, s výnimkou pozostalostných dôchodkov. Za koho štát poistné neplatí?