Platobná neschopnosť zamestnávateľa - nároky zamestnancov - Boráková, Lucia
Platobná neschopnosť zamestnávateľa nie je, najmä v dnešnej dobe, ojedinelý jav. Platobná neschopnosť spravidla právnickej osoby, podnikateľa, sa nedotýka iba jej samotnej, ale aj iných subjektov, najmä jej veriteľov a predovšetkým zamestnancov. Zamestnávateľ je platobne neschopný, ak nie je schopný plniť svoje peňažné záväzky riadne a včas. Aké nároky má zamestnanec pri platobnej neschopnosti zamestnávateľa? Aké sú možnosti ochrany zamestnanca pri platobnej neschopnosti zamestnávateľa?