Nástroje strojového učenia v pedagogickej praxi - Hudák, Adrián
Chcete kráčať s dobou? Naučiť sa používať nástroje strojového učenia? V príspevku autor venuje pozornosť tomu, čo je tzv. „umelá inteligencia“, na akom princípe funguje a ako rýchlo sa dokáže učiť v porovnaní s človekom. Súčasťou príspevku je aj konkrétna ukážka práce s programom ChatGPT. Záver príspevku je doplnený o stručné predstavenie vybraných aplikácií, ktoré majú potenciál uplatnenia aj v pedagogickej praxi.