Starobný dôchodok - Fudák, Lukáš
Poistenec má nárok na starobný dôchodok, ak bol dôchodkovo poistený najmenej 15 rokov a dovŕšil dôchodkový vek. Starobný dôchodok je dôchodková dávka, ktorá sa za podmienok ustanovených zákonom poskytuje zo starobného poistenia. Účelom starobného dôchodku je zabezpečiť poistencovi príjem v starobe. Ustanovenie upravuje podmienky nároku na starobný dôchodok, ktoré musia byť splnené.