Zákon o sociálnom poistení - Fudák, Lukáš
Sociálna poisťovňa do 21. júla 2023 sama oznámi vznik, trvanie, alebo zánik povinného sociálneho poistenia a výšku ich odvodovej povinnosti, ktorá sa bude na SZČO vzťahovať od 1. júla 2023. Oznámenia Sociálna poisťovňa pošle automaticky, živnostníci nemusia o nič žiadať. Informácie dostanú tieto osoby písomne, aleno do e-schránky, ak ju majú aktivovanú. Z oznámenia Sociálnej poisťovne sa živnostníci dozvedia všetky potrebné informácie o výške ich vymeriavacieho základu na platenie poistného, o výške poistného na sociálne poistenie, vrátane informácie o dátume splatnosti a spôsobe úhrady poistného.