Obchodný zákonník - Zachar, Juraj
Obchodný zákonník upravuje postavenie podnikateľov, obchodno-záväzkové vzťahy a iné vzťahy, ktoré s podnikaním súvisia a považujeme ho za najvyšší prameň obchodného práva v SR. Obchodné právo, ako osobitná časť súkromného práva, predstavuje súhrn právnych noriem, ktoré upravujú právne postavenie podnikateľov a vzťahy, do ktorých podnikatelia navzájom vstupujú v rámci podnikateľskej činnosti.