Oznamovanie protispoločenskej činnosti a nové povinnosti hlavného kontrolóra - Konečný, Peter
Na základe novely zákona č. 54/2019 Z. z. o ochrane oznamovateľov protispoločenskej činnosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov, vykonanej zákonom č. 189/2023 Z. z., vznikajú hlavnému kontrolórovi nové povinnosti. V príspevku autor informuje, aké nové povinnosti vyplývajú z citovanej novely pre hlavného kontrolóra obce a vyššieho územného celku pri preverovaní oznámení týkajúcich sa kriminality alebo inej protispoločenskej činnosti.