Populizmus v perspektíve politickej lingvistiky. Prípad Igora Matoviča - Štefančík, Radoslav, 1976-
Cieľom tohto článku je vysvetliť, ako možno populizmus študovať z pohľadu politickej lingvistiky. Táto vedná disciplína je v texte definovaná ako veda situovaná na pomedzí lingvistiky a politológie. Text najprv približuje vzťah politológie a lingvistiky. Autor upozorňuje na spoločný predmet záujmu a spoločné metodologické prístupy oboch disciplín, ktoré sa prelínajú práve v rámci politickej lingvistiky. Na príklade výskumu populizmu autor prezentuje možnosti spoločného výskumu politológov a lingvistov.