Managing Diversity in Healthcare - Czarneczki, Paweł
Mnohé štúdie potvrdili pozitívny účinok kognitívnej diverzity v kontexte schopnosti organizácie zlepšovať tímové procesy, rozvíjať kreativitu a vytvárať nové inovatívne riešenia. Prostredníctvom manažmentu diverzity, zdravotné zariadenia môžu výrazne ovplyvniť vlastnú inovačnú kapacitu, ktorá môže byť ich zdrojom konkurencieschopnosti a udržateľnosti podnikania. Článok obsahuje témy: Definovanie rozmanitosti a jeho špecifiká v zdravotníctve, Manažment diverzity, Dôvody riadenia diverzity, Výhody a negatíva manažmentu diverzity.