Kvalifikácia náhrady za nadužívanie spoluvlastníckeho podielu - Sisák, Ľuboslav
Predložená štúdia má ambíciu priniesť odpoveď na otázku, či možno de lege lata nadobudnúť vlastnícke právo k nehnuteľnosti spracovaním, a ak áno, za akých predpokladov. Autor formuluje svoj právnopozitivistický pohľad na základe rozhodovacej činnosti slovenských súdnych autorít pri problematike spracovania cudzej veci. Túto analýzu dopĺňa aj historický exkurz do uvedenej problematiky, ako aj náhľad na riešenie tejto problematiky v zahraničných právnych úpravách. Štúdia je určená pre právnu teóriu i prax.