Za čerstvé ovocie a zeleninu vynaloží domácnosť viac ako 436 eur ročne
Nákupy a konzumácia čerstvej zeleniny a čerstvého ovocia patria k bežným rituálom a zároveň k bežnej súčasti jedálnička domácnosti na Slovensku. Kým o nákupe a spotrebe týchto komodít v konzervovanej forme píšeme na inom mieste, obľúbeným spôsobom využitia (a následnej konzumácie) čerstvého ovocia je aj výroba destilátov a liehovín.