Accounting Support for Sustainability Reporting: Theoretical Foundations and Bibliometric Analysis - Filatova, Hana
Účelom tejto štúdie je zdôvodniť teoretické ustanovenia o podpore účtovníctva pre podávanie správ o udržateľnosti a vypracovať praktické odporúčania na zlepšenie mechanizmov na generovanie fragmentov nefinančného výkazníctva na základe účtovných údajov. Štúdia prebieha na príklade Ukrajiny. Príspevok poskytuje bibliometrickú analýzu vedeckých publikácií o reportingu v oblasti trvalo udržateľného rozvoja.