Kontinuität und Diskontinuität im Fremdsprachenunterricht an slowakischen Schulen - Šukolová, Lucia, 1984-
Na Slovensku sa vyučujú ako cudzie jazyky najmä: angličtina, nemčina, ruština, francúzština, španielčina, taliančina. Ponuka jazykov nie je vždy kontinuálna pri prechode medzi rôznymi stupňami vzdelávania. Študenti sa tak musia začať učiť nový jazyk. Takáto diskontinuita vo formálnom vzdelávaní má negatívny vplv.