Mrazeným produktom vládne zmrzlina
V roku 2022 boli najsilnejším mesiacmi pre predaj zmrzliny jún, júl a august. Podľa GfK si za tieto mesiace domácnosti v nákupoch odniesli domov takmer 60 % celkového objemu zmrzliny nakúpeného za posledných 12 mesiacov. Menej sezónne sú nákupy ostatných mrazených a chladených potravín a hotových jedál.