Finančná kontrola v podmienkach samosprávy - Macháčová, Tatiana
Finančná kontrola je súhrn činností, zabezpečujúcich overovanie hospodárnosti, efektívnosti, účinnosti a účelnosti finančných operácií, alebo ich častí pred ich uskutočnením, v ich priebehu a až do ich konečného vysporiadania, zúčtovania, dosiahnutia a udržania výsledkov a cieľov finančných operácií, alebo ich častí. Pojem finančná operácia a základná finančná kontrola.