The Competition of German Adjectival Suffixes - Kalaš, Filip, 1993-
Príspevok predstavuje korpusový lingvistický pohľad na dve prípony prídavných mien -al a -ell v nemeckom jazyku. Jeho pozornosť sa sústreďuje na distribučnú frekvenciu odvodených adjektív, sémantickú motiváciu a kontextový výskyt cez optiku opakovaných adjektív + substantívnych spojení. Okrem toho sa článok pokúša určiť nadradenosť takto odvodených prídavných mien v odbornej slovnej zásobe