Osobné prekážky v práci - Matlovičová, Iveta
Zamestnávateľ je povinný ospravedlniť neprítomnosť zamestnanca v práci, ak nemôže vykonávať pracovnú činnosť z dôvodu vyšetrenia u lekára. Ide o osobnú prekážku v práci, ktorej trvanie je zamestnanec povinný zamestnávateľovi preukázať. Je zamestnávateľ oprávnený žiadať od zamestnanca potvrdenie od ošetrujúceho lekára? Aké povinnosti, v súvislosti s ošetrením u lekára, má zamestnanec voči zamestnávateľovi?