Lehoty, doby a spory v pracovnoprávnych vzťahoch - Mintál, Ján
Všeobecne uplatňovanou právnou skutočnosťou, ktorá má výrazný význam aj z hľadiska vzniku a zániku práv a povinností účastníkov pracovnoprávnych vzťahov je plynutie času. Pre tieto účely je nevyhnutné rozlišovať obsahovú náplň pojmov "lehota" a "doba".