Dávky z nemocenského poistenia súvisiace s tehotenstvom - Skolodová, Katarína
Tehotenstvo a následné materstvo má na rozpočet fyzických osôb pomerne zásadný vplyv. Z toho dôvodu poskytuje štát určité formy kompenzácie na účely pomoci a podpory v období tehotenstva a materstva. Nemocenské poistenie je poistením pre prípad straty alebo zníženia príjmu zo zárobkovej činnosti a na zabezpečenie príjmu v dôsledku dočasnej pracovnej neschopnosti, tehotenstva a materstva. Aká je výška jednotlivých dávok z nemocenského poistenia súvisiacich s tehotenstvom? Aké sú podmienky pre ich vznik?