La evaluación en el proceso enseñanza-aprendizaje - Varela Cano, Diana Patricia, 1964-
Hodnotenie je jedným z mnohých faktorov, ktoré ovplyvňujú vzdelávací proces. Je neoddeliteľnou súčasťou vyučovacieho procesu, prostredníctvom ktorého je možné získať neustále informácie o kognitívnych schopnostiach a rozsahu študentov, stave procesu atď. Vychádzajúc zo správ získaných hodnotením vie určiť, ako dosiahnuť zlepšenie postojov žiakov ako aj práce učiteľa. V tejto práci sa pokúsime vykonať analýzu klasifikácie najpoužívanejších hodnotiacich techník a nástrojov na hodnotenie dosahovania cieľov a kompetencií v procese učenia. Budeme hovoriť o hodnotení učenia a hodnotení pre učenie. A skončíme niekoľkými príkladmi položiek, typov hodnotení.