Úrazové dávky - Fudák, Lukáš
Poškodený na účely poskytovania úrazových dávok je zamestnanec zamestnávateľa a fyzická osoba, ak utrpeli pracovný úraz alebo sa u nich zistila choroba z povolania. Vzhľadom na skutočnosť, že okruh subjektov, ktorým vzniká nárok na úrazové dávky je širší a okrem zamestnancov sú v ňom zahrnuté aj ďalšie fyzické osoby, na ich pomenovanie v zákone sa zaviedol pojem poškodený.