Adaptácia zamestnancov - Tichý, Miroslav
Obsadeniu pracovných miest v organizácii predchádzajú procesy získavania, výberu a prijímania zamestnancov, do ktorých sa investuje značné úsilie a čas. V podnikovej praxi sa často očakáva, že ak bolo pracovné miesto obsadené správnou osobou, tá všetko zvládne sama, bude podávať požadovaný pracovný výkon a bude k organizácii lojálna. Zamestnanec sa však na novom pracovnom mieste potrebuje najprv oboznámiť s pracovnými úlohami, pracovnými podmienkami i pracovným a sociálnym prostredím.