Pri nákupe liehovín hrajú úlohu cena a značka
Takzvaný tvrdý alkohol sa najviac predáva v hypermarketoch a supermarketoch, kde sa zrealizuje až 47% tržieb celej kategórie. Predaje liehovín klesajú v objeme ako v on-strade tak aj v off -trade. Kľúčovým dôvodom je cena. Dobrou správou je, že klesá predaj privátnych značiek a stúpa dopyt pre prémiových produktoch, hoci ich zákazníci radi nakupujú v promóciách.