Cestovné náhrady - zmeny v náhradách a dopady ich zvýšenia - Minková, Ľuboslava
Zvyšovanie súm náhrad, podľa § 8 ods. 1 zákona č. 283/2002 Z. z. o cestovných náhradách v z. n. p. pre sumy stravného pri tuzemskej pracovnej ceste sa vykonáva na základe štatistických údajov za mesiac január 2023. Mesačný kumulovaný index cien jedál a nealkoholických nápojov v reštauračnom stravovaní dosiahol v januári 2023 hodnotu 107,0. Vzhľadom na to bolo vydané opatrenie MPSVR SR č. 171/2023 Z. z. o sumách stravného, ktoré nadobudlo účinnosť 1. 6. 2023.