Zmarené investície - Gášpárová, Eva
V rámci výkonu podnikateľskej činnosti sa niekedy stáva, že za určitých mimoriadnych okolností dôjde k zastaveniu financovania investičného zámeru a pozastaveniu alebo úplnému ukončeniu prác na obstarávaní dlhodobého majetku. O zmarenú investíciu ide v prípade, ak sa rozhodne o zrušení prác na príprave alebo rozostavaní obstarávaného dlhodobého majetku. Náklady na zmarenú investíciu sú náklady vynaložené na obstarávanie investície do času, keď sa rozhodne o nepokračovaní v investícii.