Účtovné jednotky podľa zákona o účtovníctve - Novotná, Ľudmila
Základnou právnou normou z oblasti účtovníctva je zákon č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v z. n. p., ktorý upravuje rozsah, spôsob a preukázateľnosť vedenia účtovníctva, účtovnej závierky a register účtovných závierok.