Audit Market Measures in Audit Pricing Studies: The Issue of Mechanical Correlation - Káčer, Marek, 1976-
V tomto článku autori poukazujú na dôležitú otázku mechanickej korelácie vo výskume oceňovania auditu, keď sú vysvetľujúce premenné, ktoré sú predmetom záujmu, vyjadrené v podmienkach poplatkov za audit. Mechanická korelácia vytvára skreslené (endogénne) odhady takýchto premenných. Štúdia poskytuje dôkazy o tom, že menší úradujúci audítori sú nútení ponúkať nižšie poplatky, keď konkurujú veľkým miestnym audítorským firmám.